Lőrincz ÁrpádKedves Érdeklődő!

Nagy szeretettel köszöntöm Sátorhely község képviselőtestülete és jómagam nevében. Hosszú ideje (közel 25 éve) szervesen veszek részt a falu életébe, mint tanító. Mint történelem tanár évek óta kutatom a falu történetét. Annak a településnek a históriáját, amely éppen a Mohácsi csata területén fekszik. Nagyon változatos és összetett ennek az életközösségnek az eseménysora.

Terveim között szerepel egy helytörténeti könyvsorozat kiadása. Az első kötet (a II. világháborúig) már majdnem készen is áll a kiadásra. A nehezülő gazdasági körülmények között a közösséget képviselőknek rendkívül nehéz helyzete van. Csökkenő finanszírozás, munkanélküliség, devalválódott erkölcsi, emberi és közösségi értékek. Mégis élni és dolgoznunk kell! Bízni a jövőben és tenni a tőlünk telhető legjobbat. Sátorhely Baranya megyében a Mohács-vidéki síkföld középső részén fekszik. Területe sík, a Duna második terasza. Kiváló minőségű - magas aranykorona értékű - földek találhatók itt. A néphagyomány szerint azért, mert a Mohácsi csatában elesett magyar katonák vére áztatta.

Üdvözlettel: Lőrincz Árpád polgármester

Hírek

Szelektív hulladékgyűjtés

Településünk jelenleg négy hulladékfélét gyűjtünk szelektíven: szárazelem, papír, műanyag és üveg. A szárazelemet az iskola kazánházában, a többit a Tornacsarnoknál kialakított gyűjtőszigetnél.

Kérjük a kedves lakosokat, hogy a műanyag palackot összepréselni szíveskedjenek.

A következő évben a park délkeleti sarkánál egy újabb gyűjtősziget lesz kialakítva, így a családi házban lakók is könnyen elhelyezhetik szelektív hulladékaikat.

Bejelentkezés

Keresés témák szerint