Lőrincz ÁrpádKedves Érdeklődő!

Nagy szeretettel köszöntöm Sátorhely község képviselőtestülete és jómagam nevében. Hosszú ideje (közel 25 éve) szervesen veszek részt a falu életébe, mint tanító. Mint történelem tanár évek óta kutatom a falu történetét. Annak a településnek a históriáját, amely éppen a Mohácsi csata területén fekszik. Nagyon változatos és összetett ennek az életközösségnek az eseménysora.

Terveim között szerepel egy helytörténeti könyvsorozat kiadása. Az első kötet (a II. világháborúig) már majdnem készen is áll a kiadásra. A nehezülő gazdasági körülmények között a közösséget képviselőknek rendkívül nehéz helyzete van. Csökkenő finanszírozás, munkanélküliség, devalválódott erkölcsi, emberi és közösségi értékek. Mégis élni és dolgoznunk kell! Bízni a jövőben és tenni a tőlünk telhető legjobbat. Sátorhely Baranya megyében a Mohács-vidéki síkföld középső részén fekszik. Területe sík, a Duna második terasza. Kiváló minőségű - magas aranykorona értékű - földek találhatók itt. A néphagyomány szerint azért, mert a Mohácsi csatában elesett magyar katonák vére áztatta.

Üdvözlettel: Lőrincz Árpád polgármester

Hírek

Sajtóközlemény

SÁTORHELY ÖNKORMÁNYZATI INTÉZMÉNYEINEK ENERGIAHATÉKONYSÁGI KORSZERŰSÍTÉSE MEGÚJULÓ ENERGIAHASZNOSÍTÁSSAL KOMBINÁLVA

Sátorhely Község Önkormányzata 2015-ben 53,48 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Környezet és Energia Operatív Program „Sátorhely Önkormányzati intézményeinek energiahatékonysági korszerűsítése megújuló energiahasznosítással kombinálva” című pályázattal. A több mint 50 millió forint összköltségvetésű projekt keretében, két intézményének energiahatékonysági korszerűsítése valósult meg: iskola és óvoda.

 

Sátorhely Község intézményeinek jelenlegi éves üzemeltetési költsége, elektromos áramfogyasztása és üvegházhatású gázok kibocsátása igen magas, így jelen beruházás környezettudatossági és költséghatékonysági szempontból is indokolt volt Az elavult fűtési és áramellátási rendszerek megújuló-energiaforrás hasznosító technológiával való korszerűsítése településünk egy modern, takarékosabb, környezetkímélőbb és korszerűbb település képét mutathatja. A projekt célcsoportja a település lakossága, a fejlesztéssel érintett ingatlanokban dolgozók, óvodás és iskolás gyermekek az ott dolgozó személyek valamint a szabadfoglalkozások, szakkörök kapcsán odalátogató lakosság.
A projekt keretében Sátorhely község két intézményének energiahatékonysági korszerűsítése valósult meg napelemes rendszerrel:
•    Sátorhely Iskola: 7785 Várudvar u. 16.
•    Sátorhely Óvoda: 7785 Park u. 1.


További információ kérhető:
Lőrincz Árpád polgármester
Elérhetőség:
69/382-111, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Bejelentkezés

Keresés témák szerint