Településképi Arculati Kézikönyv lakosság általi véleményezése

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Sátorhely Község Önkormányzat megkezdte a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítését. A Képviselő-testületnek – a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvénynek megfelelően, és a település építészeti karakterének minőségi alakulása érdekében – 2017. december 31-ig településképi rendeletbe kell foglalnia a településképre vonatkozó előírásokat. A 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendeletnek megfelelően a teljes közigazgatási területre készülő településképi rendelet szakmai megalapozására településképi arculati kézikönyvet (TAK) kell készítenie.

A településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet véleményezési anyaga elkészült, azt az önkormányzat közmeghallgatás keretében 2017. december 5-én mutatta be a falumúzeumban. A véleményezési anyag Sátorhely honlapján hozzáférhető.

Az Önkormányzat várja a Tisztelt Lakosság, Partnerek írásos javaslatait is Sátorhely településképét meghatározó és megőrizendő településrészekre, útszakaszokra, épületegyüttesekre, épületekre, építészeti elemekre és természeti értékekre vonatkozóan 2017. december 13. napjáig (a Lakossági fórum után 8 nappal). A véleményezés, javaslattétel módja: Sátorhely Község Önkormányzat Képviselő – Testületének a Településfejlesztéssel és településrendezéssel összefüggő Partnerségi Egyeztetési Szabályairól szóló 5/2017. (VII. 4.) Ör. számú önkormányzati rendeletében meghatározott partnerek a partneri adatlap kitöltésével bejelentkezhetnek a véleményezési eljárásba és közölhetik írásos észrevételeiket, javaslataikat, véleményeiket. A kitöltött partneri adatlapot az önkormányzat hivatalában (7785 Sátorhely, Várudvar 13.) címére vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus levélcímre szíveskedjenek megküldeni.

A minőségi lakókörnyezet az emberi lét méltóságának alapfeltétele. Ennek megteremtésében és megőrzésében segíti a települések önkormányzatait és a lakosságát a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény. A Miniszterelnökség és a Magyar Építész Kamara által szakmailag előkészített törvény a helyi polgárok bevonásával gondoskodik a település épített, tájképi és településképi értékeinek védelméről. A jogszabály alapján a minden települési és kerületi önkormányzatnak el kell készítenie Településképi Arculati Kézikönyvét, majd annak alapján településképi rendeletét, amelyben rögzíti az adott település képére vonatkozó követelményeket.

Köszönjük, hogy véleményével, javaslataival segíti az önkormányzat munkáját!

Sátorhely Község Önkormányzata

TAK véleményezési anyag | TKR véleményezési anyag

Önkormányzati rendeletek

Bejelentkezés

Keresés témák szerint