Lőrincz ÁrpádKedves Érdeklődő!

Nagy szeretettel köszöntöm Sátorhely község képviselőtestülete és jómagam nevében. Hosszú ideje (közel 25 éve) szervesen veszek részt a falu életébe, mint tanító. Mint történelem tanár évek óta kutatom a falu történetét. Annak a településnek a históriáját, amely éppen a Mohácsi csata területén fekszik. Nagyon változatos és összetett ennek az életközösségnek az eseménysora.

Terveim között szerepel egy helytörténeti könyvsorozat kiadása. Az első kötet (a II. világháborúig) már majdnem készen is áll a kiadásra. A nehezülő gazdasági körülmények között a közösséget képviselőknek rendkívül nehéz helyzete van. Csökkenő finanszírozás, munkanélküliség, devalválódott erkölcsi, emberi és közösségi értékek. Mégis élni és dolgoznunk kell! Bízni a jövőben és tenni a tőlünk telhető legjobbat. Sátorhely Baranya megyében a Mohács-vidéki síkföld középső részén fekszik. Területe sík, a Duna második terasza. Kiváló minőségű - magas aranykorona értékű - földek találhatók itt. A néphagyomány szerint azért, mert a Mohácsi csatában elesett magyar katonák vére áztatta.

Üdvözlettel: Lőrincz Árpád polgármester

Hírek

Szemétszállítás

A településen csütörtöki napon a reggeli órákban szállítják a lakossági kommunális szemetét. Ezen kívül évente egyszer: veszélyes hulladék (szelektív hulladékgyűjtő mellett) szállítás és lomtalanítás (házak elé kihelyezve); évente kétszer: zöldhulladék (házak elé kihelyezve) szállítás történik.

Bővebben...

Szelektív hulladékgyűjtés

Településünk jelenleg négy hulladékfélét gyűjtünk szelektíven: szárazelem, papír, műanyag és üveg. A szárazelemet az iskola kazánházában, a többit a Tornacsarnoknál kialakított gyűjtőszigetnél.

Bővebben...

Bejelentkezés

Keresés témák szerint